Amikor mersz sebezhetőnek lenni, kiadni a haragod és megélni az erőd.

Nevezhetjük e véletlennek? Miközben marsikus energiák aktivizálódnak az égbolton és azon túl, hozzá kapcsolódó princípiumok jönnek fel. Bár ezek a megállapítások inkább a tudatnak fontosak, hogy értelmezhető legyen a világ, mégis úgy alakul, hogy pont akkor fejezem be Emily Ratajkowski – My Body c. könyvét, és olyan gondolatok aktivizálódnak és oldódnak ki, amikről úgy gondolom, érdemes beszélni.

Az elmúlt napokban sokat figyeltem befele. Az, hogy milyen alacsony vagy magas rezgésminőségben élsz meg dolgokat az életedben, kizárólag rajtad múlik. A hitrendszereden, a gondolataidon, azon, hogy milyen világot teremtesz magad köré. Ez a tudatos és tudatalatti szinted összességéből merít. Talán mégis a legfontosabb, hogy míg mások szavaira, cselekedeteire hatásod nincs, a sajátodra sokkal több van, mint gondolnád. Ha mással nem, átkeretezéssel és perspektívád váltásával biztosan tehetsz azért, hogy jobb legyen.

A könyvben Emily azt írja a haragról, hogy egy olyan kiváltság, aminek tiszta kifejezése inkább a férfiaknak adatott meg. Hogy nőként szégyenérzet lengi körbe. Van benne némi igazság, de érdemes ezzel egyéni szinten, a tükör előtt is számot vetni: Te mersz-e igazán haragudni? Mered-e kiadni magadból azt a bizonyos érzést? Képes vagy-e jó helyre vezetni ezt a cunami-szerű energiát? Megdöbbentett, amit éreztem: semmi okom nem volt rá, mégis, sokszor önkénytelenül is, magamban tartottam a dühöm. S amikor erre felfigyeltem, majd megengedtem magamnak, feljöttek az eltemetett emlékek, és tudod mi történt utána? Nem csak könnyebb lett, de valósággal erősebbnek és magabiztosabbnak éreztem magam.

És itt jön képbe az erő megélése. Te hova társítod? A mai, munkaorientált, maszkulin energiákat ünneplő világban, hol éled meg a fényed? Azt a mindennél stabilabb, gyengéd, mégis kitartó erőt? Félreértés ne essék, fontos az előbbi is, de én az egyensúly megtalálásában hiszek. Az önmeghatározás ennek nagyon fontos része, a benned rejlő énidentitás megismerése, a folyamatos reflektálás, az akarat, az önmegvalósítás és az egyéni érdekérvényesítés. Természetesen sok-sok empátiával fűszerezve 🙂

Itt pedig bekapcsolódik az intimitás is. Önmagaddal. A tested, a lelked, a lényed és az igényeid tiszteletével és szeretetével. A belső hangod megtalálásával, az intuíciódra való odafigyeléssel. Ha ez megy, utána érdemes mások felé fordulni. Ugyanis a tiszta intimitás, hazugságtól és sallangoktól mentes őszinteség, gyengédséggel, odaadással, bátorsággal, bizalommal és szeretettel kombinálva.

Hogy a könyvet miért érdemes elolvasni? Mert olyan társadalmi programokra, harcokra és játszmákra világít rá, amiket az önreflektálások során magadban is felfedezni vélhetsz. Mert érzékenyít másokkal szemben. Inspirál, hogy merd megélni az érzéseid, légy bátor, és gyógyítsd a belső-gyermeket, aki a szégyenérzetet hordozza. Minden érzésed valid. Senki nem tudja megmondani helyetted, hogy az helyes, vagy nem, kizárólag te.

Amikor mersz sebezhetőnek lenni, kiadni a haragod, megélni az erőd, kinyílni magad és mások előtt, a félelem eltörpül az életedben a megfeleléssel szemben.

S míg ez a cikk neked íródott, pont annyira szól nekem is.

Minden jót, írjatok sokat!
Ölelés,
M.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: