Amikor minden figyelem a gyűlöletre irányul, fordítsd a fejed a szeretet felé.

Az egész világot megrázta a hír az orosz-ukrán háború kapcsán. Van, aki azonnal kapcsolt és a menekültek segítségére sietett. Van, aki adományozott. Van, aki imádkozott. Van, aki sírt. Van, aki gyűlölt. Van, aki még most sem hiszi el. Van, aki csak kommentelt és van, aki nem tett semmit. Ki csendesen, ki hangosan. És ez így van jól. Mert nem a saját, egyéni igazságunkat szükséges érvényesíteni most. Hanem élni és élni hagyni. Árad a harag és frusztráció, mi pedig egyedül a hozzáállásunkat és reakciónkat választhatjuk meg. Legyen az a szeretet. Nem az egyéni filteren keresztül, hanem feltétel nélkül.

Ezer és egy gondolat, cikk, összegzés kering a neten. Kérlek, figyeljetek, hogy kizárólag megbízható forrásból származó tartalmakat olvassatok és osszatok meg.


Hoztam néhány gondolatot, amit te tehetsz. Magadért és másokért. Egyedül és kollektíven.

A szeret és összefogás ideje ez. A covid-tépázta társadalom újra képes összefogni. Ember az emberért, ebben jó, ha meglátod a szépet.

Felejtsd el a bűntudatot. Amikor kifejezed együttérzésed, ne vedd át a másik terhét. Inkább lásd meg a helyzeted az adott szituációban: ha te jól vagy, képes vagy segíteni azoknak, akiknek szükségük van most rá.

Segíts, de ne a saját károdra. Ne engedj a társadalmi nyomásnak, annyit adj az idődből/ pénzedből/stb., amennyi nem erődön felüli. Sok kicsi, sokra megy.

Kapcsolódj le a közösségi médiáról. Fókuszálj a mikrokörnyezetedre. Légy jelen a mostban, és lélegezz mélyeket. Engedd ki a felgyülemlett feszültséget és ne adj teret a túlzó információknak. Szűrj.

Fejezd ki az érzéseid. Bárhogy is érzed most magad, az rendben van!

Írj, ha jól esik. Milyen jó és egyszerű eszköz a tinta és papír, hogy kiadd magadból, ami benned van. Hiszen gondolatok szintjén csak tér füzetben már manifesztáció.


A szeretetben sosem az számít, kinek van igaza. Hanem a szívből jövő feltétel nélküliség. Fogjuk meg egymás kezét, most, amikor rossz, és akkor is, ha már jó. Mert fontos a remény.

A JOY magazin szuperül összeszedte,
milyen módokon tudsz tenni, segíteni
a háború sújtotta ukrán embereken.
Tegyél annyit, amennyi tőled tellik:

Ajánlom olvasni, nézni:


@melylevegoprojekt
💡 A biztonság az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet. Ennek megingása stresszel és szorongással járhat, úgy érezheted, kicsúszik a lábad alól a talaj, és amíg nem áll helyre, addig nem tudsz hatékonyan a magasabb rendű szükségleteidre (pl. baráti kapcsolatok, kreatív alkotás) vagy egyéb kötelességeidre koncentrálni. ⁣
@tapaszto.orsi: beszélgetés az orosz-ukrán helyzetről, köszönöm nagyon @joco_bacsi_vilaga@orsolyavrg @eszter.eross@lelkedkertje 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s