Évindító gondolatok

Egy kicsit eltűntem az ünnepek alatt. Nem volt ennek különösebb oka, így alakult. Idén elmaradt a nagy karácsony és felváltotta a kicsi. Mindig igyekszem organikusan, életszerűen tartalmat gyártani, akkor, mikor úgy érzem, van mondanivalóm. A többit személyesen. 🙂 Hiszen megmutathatom magam az online térben, de az életben való kapcsolódás semmivel sem helyettesíthető. Nem volt tudatos döntés, hogy mellőzzem az online jelenlétem. Elsősorban az offline kommunikációban hiszek, de a technika is fontos eleme az életünknek már, ami ellen úgy gondolom nem küzdeni kell, hanem megtanulni kezelni. 2020 rámutatott arra, hogy legyek rugalmas, engedjem el az elvárásaim, elképzeléseim, örüljek a jelennek és legyek elfogadóbb. Mert a „mi lett volna, ha…” csak egy illúzió és nem opció. Sokunknak ezt adta az év: lerombolt hiedelmeket és az élettel való áramlást, körülményektől függetlenül.

Ha én rendben vagyok, akkor tudok hatásos lenni.

Na de ennyit is az óévről, hiszen itt is van már a reményekkel teli új kétezerhuszonegy. Numerológiai értelemben az 5-ös szám kapcsolódik hozzá, ami a váratlan fordulatok, változás száma, így biztosan tartogat meglepetéseket, reméljük csak boldogabbakat. Eljött az ideje új életünk megalapozásának. Mindig szoktam mondani, és valószínűleg fogom is: a körülmények akkor tudnak befolyásolni, ha hagyom őket. Ami megtörtént, tenni ellene már nem tudok. Egyedül arra van hatásom, hogy én magam hogyan kezelem az adott szituációt és mit hozok ki belőle. Hiszen a változás nem az új évhez, új ciklushoz, évszámhoz vagy a reménykedéshez köthető. Mert vannak tényezők, amire nincs egyéni ráhatásom, csak kollektív. Én inkább az egyéni szinteket vizsgálom, hiszen az a mag, amiből minden kiindul. A saját életem egyedül attól függ, én milyen vagyok és hogyan cselekszem.

Ez most mindannyiunknak szól

Nem szeretnék hosszú bejegyzést írni, inkább csak lényegretörőt, ami beindítja a fogaskerekeket. Így fogadalmak helyett két olyan gondolatot hoztam, ami megalapozza a 2021-es a MONOLÔG évet:AZ EGYÉN ÉS AZ ÉRTÉKEK.

Az egyén energiája a „kelj fel, és csináld”, a kreativitás, az önkifejezés. A maszkok, amiket a szociális életben létrehozunk. Vizsgáljuk meg ezeket, tartsunk önreflexiót. Engedjük el mindazt, ami hamis, ami minta, és nem minket szolgál. Fedezzük fel az árnyékunk és a fényünk. Fogadjuk el, hogy nincs egyik a másik nélkül, hiszen a kettő felvállalásából és egyensúlyából születik meg az igazi személyiség.

Idén a másik lényeges topik az értékeink felismerése. Lelki, materiális, egyéni és kollektív szinten. Mi az, ami fontos? Már kevésbé szól minden a matériáról, sokkal inkább előtérbe kerül a valódiság, az élmények és a hatás. Amit kiváltunk egymásból, vagy amit magához a termékhez kötünk. Hiszen mindannyian a boldogságot és jóérzést keressük, offline és online. Ez biztosan nem változik idén sem. Csak az a nem mindegy, hogy céljaink, vágyaink, álmaink elérése közben, úgy őszintén, mégis, hogy vagyunk.

Üzenet neked

A legfontosabb, amit szeretném, ha tudnál: bármit is érzel, valid. Próbáld meg elfelejteni azt, „hogyan kéne” magad érezni és fogadd el, ami benned van, mert az valós és jogod van hozzá. Kezdd el megtanulni önmagad otthon vagy segítő környezetben. Ha úgy érzed, megismernéd a szükségleteid, vágyaid, céljaid és a valódi kompromisszumot önfeladás nélkül, jelentkezz MONOLÔG coachingra. Kívánom, hogy az elzárkózást váltsa fel életedben a szeretettel teli közeledés és nyitottság.

Kérdések otthoni önreflexióhoz


Mit jelent számomra, hogy egyén?
Milyen az én egyéniségem?
Mit jelent számomra, hogy érték?
Miket tartok értéknek a saját életemben?
Mit jelent számomra a kompromisszum?
Mi az egyensúly?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: