Szépségtrendek – való élet vs. média

HVG 26. számába készült velem interjú a külső-belső szépségápolásról és megőrzésről, olyan fantasztikus és elismert beauty szakemberek mellett, mint Feller Adrienne és Varga Erika. Nagyon izgalmas anyag lett a szépség és a lélek kapcsolatáról, azonban úgy gondoltam, mivel annyi információ van még benne, amit megosztanék, tíz napon keresztül publikálom Dobos Emese, a HVG újságírójának egy-egy hozzám intézett kérdését, a MONOLÓG programhoz kapcsolódóan.

Mennyire van összhangban a „való élet” és a média által felkarolt szépségtrendek?

A közösségi médiában még mindig inkább a kreált és boldog pillanatokat kommunikáljuk. Így könnyen mutathatunk fals valóságot, ami csak egy része az egésznek. Nem gondolom, hogy ez változni fog, viszont valahol megértem, hiszen a nehéz pillanatokat intimebben éljük meg és inkább befelé fordulunk. Mindenki maga dönti el, mennyit mutat az életéből, és ezt szükséges tiszteletben tartanunk, de pontosan ezért egyre lényegesebb az önazonosság. Vannak, akik bevállalják, és megírják a nehézségeiket is. Szükséges jól használni a közösségi felületeket, és tudatosítani magunkban, hogy az nem a valóság, csak a torta egy szelete. Nagyobb követőtáborral rendelkező influencereknek közel olyan hatalma van már, mint a közismert médiumoknak, így központi kérdés, hogy milyen üzenetet közvetítenek. Hiszen óriási a felelősségük és véleményt formálnak. Hosszú út vezet a hitelességig, ám annál könnyebben válhat valaki hiteltelenné.
Ha általánosságban tekintjük a médiát, bőven megfordulnak pozitív és negatív szereplők is. Vannak, akik még mindig a tökéletességet hajtják, és úgy gondolják, hogy ez a jó üzenet, és vannak, akik nagy hangsúlyt fektetnek az emberi jogokra, a hétköznapi hősökre és példát mutatnak. Azért, ha valaki téved, szerintem nem kell megkövezni, emberek vagyunk, és másképp gondolkodunk. Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy beismerjük a botlást, próbáljunk jobbá válni és mindig tanulni. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s