Így jelenik meg ma a természetesség a szépségápolásban

HVG 26. számába készült velem interjú a külső-belső szépségápolásról és megőrzésről, olyan fantasztikus és elismert beauty szakemberek mellett, mint Feller Adrienne és Varga Erika. Nagyon izgalmas anyag lett a szépség és a lélek kapcsolatáról, azonban úgy gondoltam, mivel annyi információ van még benne, amit megosztanék, tíz napon keresztül publikálom Dobos Emese, a HVG újságírójának egy-egy hozzám intézett kérdéséta MONOLÓG programhoz kapcsolódóan.

Hogyan jelenik meg ma a természetesség a szépségápolásban, divatban?

Jó hír, hogy amennyire eltávolodtunk a természettől, azért láthatóan nő az igény arra, hogy visszataláljunk. Ezt mutatja az is, hogy egyre többen nyitnak a natúrkozmetikumok irányába. Mivel a kereslet nő, ezért a kínálat is, így a cégek nagyobb hangsúlyt fektetnek az új, természetes technológiák fejlesztésére. A DIY kencékről nem is beszélve. A divatvilágban is hasonló hozzáállást tapasztalok, egyre nagyobb hírnévnek örvend a second hand, illetve a régi ruhák átalakítása. Egyre több a környezetbarát megoldás, újrahasznosított textilekkel kísérletezés és régi, jól bevált szokások átalakítása. Az iskolákban ma már tanítják a fenntarthatóságot, ami szuper lépés a jövő divattervező generációjának, és nekünk is.

Minden ipar esetében a fogyasztók követelései a mozgatórugó. Innen látszik igazán, hogy egységben az erő, ez pedig egyéni szinten dől el. Jogunk van saját döntést hozni és a tudatos vásárlást választani a szezonális helyett. Én úgy gondolom, hogy a várakozás adja meg azt a fajta elégedettséget, amit egy cikktől várunk. Azonban ez nem helyettesíti a mindennapi örömeinket, csupán az ajándékozás és megbecsülés élményét adja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s