12 pont

Önmagad és az egyensúlyod érdekében.

A mai világ embere, bár nem direkt teszi, de egyre inkább kifele éli az életét, aminek köszönhetően belső hiányállapotok alakulnak ki, megfelelési kényszer vagy szorongás. A  sok előny mellett a social media ennek melegágya. A növekvő belső feszültség nem vezet semmi jóra, ha nincs levezetve, robbanásszerűen törhet ki, aminek önmagunk és környezetünk látja kárát. Ez egyéni tudatossággal kordában tartható, és egy nyugodt, aktív, kiegyensúlyozott élethez vezet.

1. Te vagy az első. Ha te jól vagy, akkor tudsz igazán létezni, adni, befogadni és segíteni.

2. Mélyítsd a tudásod, az érzelmeid. Ezáltal az életedben értékeket teremtesz. Rajtad áll, hogyan éled meg élményeid és tanulságaid. Azzal csak jót teszel magadnak, ha a boldog, illetve fájdalmas szituációkból is a legtöbbet hozod ki.

3. Fogyassz több növényi ételt. Így könnyebben tudsz kapcsolódni a természethez és annak hangjához. A kulcs a kiegyensúlyozott táplálkozásban van.

4. Szánj időt a szeretteidre. Család és barátok, ezek a személyes kapcsolódások teszik különlegessé a köztetek lévő szeretetet. Mutasd ki érzéseid azoknak, akik fontosak számodra, úgy, hogy figyelsz rájuk, és szakítasz időt arra, hogy eltölts velük egy délutánt. Figyelj.

5. Tudd, hogy minden nap tehetsz azért, amit szeretnél elérni. Bár még nem feltétlenül látod a sikert, mégis lépésről lépésre haladsz a céljaid felé. Türelem és kitartás – minden a maga idejében történik.

6. Fogadd el a gondolataid. Olyan nincs, hogy valakinek csak pozitív pillanatai vannak. Fontosnak inkább a következőt tartom: kihozni az agy által kreált képekből a lehető legtöbbet, s ha mégis negatív kockák bukkannának fel, csípd magad nyakon és keretezd át.

7. A testmozgás nem kényszer, hanem esszencia. Ha nem bírod, akkor vagy nem találtad meg a számodra megfelelő formát eddig, vagy komolyabb, lelki okai lehetnek, amik akár a cselekvés és tetterő hiányából fakadhatnak. A sport oldja a felgyülemlett feszültséget és átmozgatja a tested és energiáid.

8. Adj hálát rendszeresen. Annyi minden van az életben, amiért köszönetet mondhatunk önmagunknak, az univerzumnak, a szeretteinknek, stb. Elsősorban nem a materiális értékekre gondolok, de nyilván azok is fontos szerepet játszanak. Nehézségek akadnak, de megvan benned az erő, hogy leküzd. Írj hálalistát. Biztosan meg fogsz lepődni.

9. Tudd, hogy mindig van elég. Ha mégis valaminek a hiányát éled meg, gondolkozz el azon, mi lehet az oka?

10. Merj álmodni! Higgy benne, hogy valóra válhat. Az egyetlen, ami/aki gátat tud szabni, az te magad vagy!

11. Hidd el, hogy elég jó vagy. Lehetsz első, de amikor megtörténik, akkor már nem is lesz annyira fontos. Ha nem szabsz magadnak korlátokat, bármire képes vagy. A kész jobb, mint a tökéletes és utóbbi nem valós vágy, hiszen nem létezik. A rosszindulatú megjegyzéseket és embereket zárd ki, hiszen nekik önmagukkal van problémájuk, amit rád vetítenek. Gondold végig a saját oldaladról, neked ez mit szeretne tanítani?

12. Hallgass a megérzéseidre. Bár az ember nehezen lát rá önmagára, mélyen, legbelül mégis képes vagy meghallani a válaszokat, a jó irányt. Ehhez csak belső csendre van szükséged, és arra, hogy figyelj. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s